Du får tilgang til WordPress-panelet ditt under domenenavn.com/wp-admin/.
Her skriver du inn brukernavnet og passordet du valgte under installasjonen, og du er inne.
Å forklare noen hvordan de bruker WordPress, krever sin egen blogg og kan gjøres av langt dyktigere folk enn meg, så jeg går ikke detaljert inn i det her. WordPress er dessuten veldig intuitivt, og det finnes masse gratis informasjon om det på nett. Det er stort sett bare å google det spørsmålet du har (på engelsk).
Men jeg skal gi et raskt overblikk over de vanligste funksjonene.
Under «Settings» nederst i menyen til venstre kan du blant annet endre navn og slagord for nettbutikken, hvilken tidssone du befinner deg i og datoformat.
Under «Discussion» anbefaler jeg å fjerne de tre øverste hakene. WordPress er opprinnelig et bloggkonsept, og er lagt opp for at folk skal kunne kommentere det du skriver. Det er kult på en blogg, men ikke så kult i en nettbutikk, i hvert fall ikke til å begynne med mens du prøver deg frem. Ved å fjerne muligheten til å legge inn kommentarer, fjerner du også muligheten til å legge inn spam.
Under «Permalinks» velg «Post name» (nest nederste radioknapp), ellers får de ulike sidene i butikken din nummer som nettadresse i stedet for det de faktisk handler om. Dette er også viktig med tanke på søkemotoroptimalisering.
Under «Appearance» finner du en rekke viktige funksjoner:
«Themes» er rett og slett nettsidens utseende. En av de mange kule tingene ved WordPress er at det finnes et hav av kule utseender gratis der ute. En måte å finne et utseende du liker på, er å google «WordPress free business theme» eller lignende. Du kan selvfølgelig også velge et betalt theme. De koster under 100 dollar og ser stort sett hakket proffere ut enn de gratis temaene. Du laster ned temaet fra der du finner det som en .zip-fil og laster det opp i WordPress-dashbordet under «Install Themes» og «Upload» – deretter «Activate». Ikke vær bekymret om du ikke liker det, det tar to sekunder å bytte, og du mister ingen tekst eller slikt noe.
Det tar litt tid å finne et tema som du liker og kan jobbe videre med. Sett av tid til dette.
«Widgets» er hva du har i menyen på siden (sidebaren) og er også veldig viktig. Her er det vanlig å for eksempel velge å ha menyen («Pages» eller «Custom Menu» alt etter hvordan du legger det opp). Du vil også få god bruk for «Text»-funksjonen, hvor du kan legge inn html. Fjern alle de bloggrelaterte widgetene, slik som «Recent Posts», «Recent Comments» og «Meta» – du skal lage nettbutikk, ikke blogg.
«Menus» – her kan du etter hvert lage din egen spesialtilpassede meny. Jeg anbefaler å vente litt med det. De fleste themes har innebygd meny, og ved å velge «Pages» som widget, vil alle sidene dine havne i menyen i sidebaren automatisk.
«Editor» – her skal du inn og redigere html og css etter hvert. Ikke tenk på det før du er blitt litt varmere i trøya, bare merk deg hvor den ligger.
«Plugins» («utvidelser» på norsk) er også en særdeles nyttig funksjon. Det er rett og slett alle tilleggstjenestene som finnes til WordPress, og overraskende mange av dem er helt gratis. Alle nettbutikkfunksjonene til WordPress er for eksempel slike plugins.







