Såh – nå står du der altså, med både domene og webhotell i lomma. Nå begynner den morsomme jobben, nemlig å sette opp nettbutikken.Stol på meg, det er gøy 🙂
Det finnes et utall nettbutikkløsninger der ute, både betalings- og gratisløsninger, og du kan selvfølgelig også finne en webutvikler til å sette opp hele greia for deg.
En populær løsning i Norge for dem som ikke er så gira på å sette opp nettbutikken selv, er 24Nettbutikk. Slik jeg forstår dette konseptet, betaler man fra noen hundre pr måned for software og support. Samme gjelder mystore.no, 123nettbutikk.no, Shopitoo og Shopify. For å nevne noen. Disse nettbutikkene er lagt opp slik at det finnes pakker til ulike priser, og de billigste pakkene har masse begrensninger, typ ikke mulig å legge inn mer enn 500 produkter o.l.
Dette vil komme an på ditt budsjett og kanskje også hvor stort du satser. Dersom du mener at din forretningside vil revolusjonere verden, og det er bare er et tidsspørsmål før millionene begynner å strømme inn, er det mer fornuftig å leie inn en profesjonell webutvikler til å bygge opp hele nettbutikken fra grunnen av.
Men dersom du ikke har noen penger, må du nok avfinne deg med at du må gjøre jobben selv. Men det er også litt av moroa.
Det er her WordPress kommer inn. Det finnes ikke noe bedre enn WordPress for amatører på nett. Ferdig snakka. Hvis noen tuter deg ørene fulle om at det ikke blir «ordentlig» med mindre du ikke koder selv fra grunnen av i Joomla eller, enda verre, Dreamweaver (det skjedde meg da jeg skulle sette opp min første nettbutikk og du aner ikke hvor mye tid jeg kastet bort på å lage noen amatørmessige greier i Dreamweaver), så bare overse dem. De har antagelig brukt utrolig mye tid og ergrelse selv og håper å få deg til å gjøre det samme, slik at de kan føle seg bedre.
Alltid når jeg hører folk skryte av et fenomen som åpenbart er mindre attraktivt enn det «alle» liker, tenker jeg tilbake til da jeg backpacket i Thailand for noen år siden. De som har backpacket, vet at det finnes en intern konkurranse mellom backpackere om å ta mest mulig avstand fra tradisjonell turisme og være mest mulig naturalisert, altså tilpasset det landet de er i. Det innebærer blant annet å aldri tilkjennegi at man trives på et sted hvor det finnes mange turister eller andre backpackere. Jeg og reisefølget mitt tilbrakte tre uker på Haad Rin på Koh Phangan, og hver dag traff vi de samme folka i sandwichbaren, på restaurantene og på standa. De klaget og klaget over hvor turistifisert alt var og hvor mye bedre alt var på nordsiden av øya der det fantes «secluded beaches» hvor det ikke var en tilreisende i sikte, og hvor de gledet seg til båten gikk så de kunne komme seg til nordsiden. Vi trodde på dem til å begynne med, men etter som ukene gikk og de aldri tok denne båten til nordsiden, innså vi at de trives utmerket godt på Haad Rin, men de kunne bare ikke innrømme det.
Vel, Joomla og Dreamweaver er en slik «secluded beach» – alle prater om at det ikke blir ordentlig uten det, men i virkeligheten bruker de WordPress. Med mindre du er dyktig i programmering – hold deg til WordPress, og siden din vil antagelig bli mye finere enn det programmererne greier å sette opp fra grunnen av.







